Screenshot 20220823 212317 Whats App

Krevende grovfôrsesong, hva nå?

Vi er på tampen av en svært varierende vekstsesong. Mange har lykkes med gode avlinger av god kvalitet, mens mange har hatt store utfordringer med mye nedbør eller tørke.
Www boninoitaly com

Nullbeiting; ei motvekt til kapitaltyngda

I dagens kostnadsklemme kan nullbeiting bidra til å halda oppe vekta på lommeboka til bonden. Kva skal til for å lukkast?
NLR Vest SA
Amerikahumleblom 1

Nytt problemugras på gang

Amerikahumleblom er en svartelista art i rosefamilien. Bladene minner om de vi kjenner fra marikåpe, mens blomstene ser nesten ut som gule jordbærblomster.
NLR Vest SA
Jordprover

Hva forteller jordprøvene?

Her vil jeg prøve å svare på hvorfor det er behov for å ta jordprøver, hva du får igjen for det og hva regelverket sier.
NLR Vest SA
20210708 102958

Tiltak mot tistel

- Set av tid for stell og vedlikehald av innmarksbeite!
NLR Vest SA
IMG 8211

Bli bedre med grasvett

Grasvettreglene er ti punkter som peker ut kursen mot en agronomisk og økonomisk fornuftig grovfôrproduksjon. Nå kommer ei sjekkliste, som kan hjelpe deg å forbedre deg til neste slått.
NLR
20220714 131032

Kirsebærfluge i søtkirsebær

Kirsebærfluga er ein av dei mest alvorlege skadedyra i morellproduksjon i Europa. Fluga legg egg i kirsebæra og gir bær som har makk, er mjuke og rotnar lett.
NLR Vest SA
Tingvoll gruppebilde

Fagleg avspark for prosjektet "Målretta beiting" på Tingvoll

Gardbrukarar, rådgjevarar og forskarar knytt til prosjektet "Målretta beiting for betre jord- og økosystemhelse" var i byrjinga av juni samla på Tingvoll for opplæringa i overvakingsverktøyet Ecological Outcome Verification (EOV).
NLR Vest SA
2

FERIE?!?

«Ferie?!? Ja det er lett for deg å seie. Du som har 8 til 4-jobb og går i lyseblå penskjorte!»
NLR Vest SA
1 2 3 4 5 ... 9