Veksttorget uke 30: Nå er det tid for å bekjempe vegtistel

23.07.2020 (Oppdatert: 23.07.2020) Stine Huseby

Hver uke fremover rapporterer NLR-rådgivere om vær og vekst i hele landet i Bondebladet og på nlr.no.

De som har fulgt med på Sommerbilen til NRK har fått et godt innblikk i hva som skjer i indre strøk nå for tiden. Det er full innsats på plukking av bær, og morellene har også kommet i gang. I de andre fruktslagene skulle man helst ha brukt juli til å tynne i hagene, men med lite avling blir det andre oppgaver. Det kan være utfordrende å finne nok arbeid til innleid hjelp i år.

I skrivende stund er det opphold, men siste uken i juli ser ut til å bli fuktig. Mange må derfor vente lengre enn ønsket før andreslåtten. Ventetiden kan gjerne brukes på å bekjempe vegtistel på og rundt beite. Dette er et ugras som har spredt seg mye de siste årene. Dyrene spiser den ikke og den har borrer som fester seg i pels og ull. Riktig tidspunkt for å slå den ned er nå i blomstringen, før den rekker å frø seg.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.