Ny fruktrådgiver i Sogn

23.10.2020 (Oppdatert: 23.10.2020)

Etter en periode med lav bemanning i Sogn er vi nå glade for å ha fått på plass en ny vikar. Jens Hansen startet i september i jobben som fruktrådgiver, mens Marianne Bøthun fortsetter i 20 % en stund til.

Jens fikk en praktisk start på jobben i NLR, i september og oktober har han hjulpet til med mange ulike forsøksoppgaver ute. I tillegg har han reist rundt og tatt jordprøver på både frukt-, bær- og grovfôrareal. Jordprøvetaking har gitt han en mulighet til å bli kjent med både medlemmene og geografien i området.

Her er noen ord fra Jens:
Jeg heter Jens og kommer opprinnelig fra København. Jeg har en mastergrad i agronomi fra Københavns universitet med vekt på fruktdyrking, og har de siste 5 årene drevet epleplantasje mitt på Sjælland, ca. en time fra København. Vi var særlig kjent for vår sider og vår most.
Jeg gleder meg til å oppleve mere af det vestnorske landskapet gjennom sesongen, og de særlige forhold som det gir å dyrke frukt på steder som har store forskjeller når det kommer til sol, temperatur og nedbør.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.