Lager 2020 går av stabelen 11. og 12. mars

10.02.2020 (Oppdatert: 10.02.2020)

NIBIO og Norsk Landbruksrådgiving inviterer til seminaret Lager 2020. Seminaret er rettet mot produsenter som lagrer ferske vegetabiler og andre interesserte.

Første dag er en felles generell dag om lager og lagring og vil blant annet omhandle hvordan et kjølelager fungerer, kjølemedier, dimensjonering av lagre og prinsipper og styring av ulike typer lagre. Deltakerne får informasjon om tilbudet "Lagersjekken", et nytt rådgivingsprodukt fra NLR som skal avdekke feil. Beregning av kjølebehov og kostnader vil også løftes på timeplanen.

Det vil på dag 2 være tre parallelle seksjoner for frukt og bær, grønnsaker og poteter. Innen grønnsaker vil dagen brukes til avslutning for prosjektet Optirot; "Optimalisering av råvarer og teknikk for bedre kvalitet og redusert svinn under lagring av rotgrønnsaker". Innen frukt og bær vil biologiske prosesser etter høsting, emballasje, lagersjukdommer, rett høstetid, nedkjøling, kjølerutiner under transport samt erfaring med kjølelager for stå i fokus. På potetprogrammet står ulike ventilasjonssystemer, analyse av luftstrømmer i et lager, lagerstyring, lagersjukdommer, etylenbehandling av settepotet mm.

Alle relevante firma som leverer utstyr til lagre er innbudt til å holde stand.

Seminaret arrangeres på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport ved Gardermoen, og støttes økonomisk av Gartnerhallen.

Programmet er nå ferdigstilt og du kan melde deg på!

Priser Lager 2020

 

Deltakeravgift:

 

Dag 1, 11. mars: Fellesprogram: 500 kr for medlem i NLR, 800 kr for ikke-medlem NLR

 

Dag 2, 12. mars: Frukt og bær: 500 kr for medlem i NLR, 800 kr for ikke-medlem NLR

 

Dag 2, 12. mars: Potet: 500 kr for medlem i NLR, 800 kr for ikke-medlem NLR

 

Dag 2, 12. mars: Avslutningsseminar for OPTIROT: 500 kr

 

Hotellkostnader:

Overnatting, middag, dagpakke begge dager: 2540 kr

 

Dagpakke enkeltdag: 790 kr

 

Middag 11. mars for ikke-boende: 420 kr

 

> Påmelding

 

Påmeldingsfrist: 21. februar 

 

 

Lager 2020 støttes økonomisk av Forskningsrådet og Gartnerhallen. Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.