Kurs i feltkontroll av hjorteviltkjøtt

16.04.2020

Bli kvalifisert til å kontrollere at hjortekjøtet er sjukdomsfritt og av god kvalitet! Skogbrukets Kursinstitutt inviterer til kurs i feltkontroll for hjorteviltkjøt.

Nasjonale bestemmelser om kontroll og omsetning av hjorteviltkjøtt har åpnet for at en person på jaktlaget kan kontrollere og gi erklæring på jaktlagets kjøtt, etter å ha deltatt på dette kurset. Kjøttet kan da leveres til lokal detaljist, i tillegg til sluttforbruker og viltbehandlingsanlegg. Mulighetene er nå en enklere og rimeligere omsetning, som samtidig er trygg og sporbar.

Hensikt: Kurset skal gi deltakerne kunnskap og holdninger i tråd med Mattilsynet sine krav til Feltkontrollør av hjorteviltkjøtt. Målet er også å heve kvaliteten på jaktlagets eget kjøtt og å øke verdien av hjortevilt og hjorteviltkjøtt innen flere sektorer.

Målgruppe: Personer som skal foreta Feltkontroll av hjorteviltkjøtt og andre interesserte.
Kursbevis kun til erfarne jegere (min. 5 år hjorteviltjakt) med slakte-erfaring (min. 20 stk. hjortevilt).

Sentrale emner: Målsettinger. Lovgivning og administrative bestemmelser. Kjøttkvalitet.
emner Kvalitetsheving, verdiheving og verdiskaping. Sykdommer og skader. Bakterier, virus og sopp. Miljøforurensning. Helsefare. Kjøtthåndtering og hygiene i praksis. Lokaler til slakting og lagring. Rutiner vedrørende feltkontrollører og feltkontroll.

Kursavgiften på kr 2100,- for kurs på hverdag og 2400,- for kurs i helg, inkludert mat og kursmateriell, betales ved påmelding. 

Påmelding via internett på Skogkurs hjemmeside, Følg linken øverst til høgre til det kurset du ønsker å melde deg på.

 

Oversikt over kommende kurs i vest

Klikk på linken til det kurset du er interessert i, for mer info og påmelding
13.06.2020: Feltkontrollør kurs, Tysvær
15.08.2020: Feltkontrollørkurs, Samnanger
18.08.2020: Feltkontrollørkurs, Surnadal
25.08.2020: Feltkontrollørkurs, Ørsta

 

Kursinformasjon Jaktledelse 

Jaktledelse er obligatorisk og forskrift festet på alle elg- og hjortejaktlag, samt under lisensjakt på bjørn. Kurset skal gi valdansvarlige og ledere på elg- og hjortejaktlag kunnskap, holdninger og motivasjon slik at storviltjakta foregår humant, sikkert og forvaltningsmessig forsvarlig. Videre skal jaktlaget fungere sosialt og kulturelt. I de områder det er aktuelt og etter ønske fra arrangør og deltagere, gis det innføring i jaktledelse under jakt på store rovdyr.

Målgruppe Kurset er beregnet på ledere og nestledere i elg- og hjortejaktlag og rovviltjakt. Kurset er også tiltenkt kommunal viltforvaltning og andre tilknyttet viltforvaltning og organisering av jaktlag.

Kursansvarlig Kursleder og foreleser: Arve Aarhus, Skogkurs.

Sted og tid Dalane miljø og ressurslag, Sirdalsvegen 38, 4376 Helleland.
Lørdag, 28. Mars 2020. Kl. 09.00 - 17.00.
Kursavgiften på kr 2 400,-, inkludert mat og kursmateriell, betales ved påmelding.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.