To fjøsåpninger og markvandring på Fitjar

28.06.2018 (Oppdatert: 11.12.2018) Lise Austrheim

Tirsdag 26.06.18 var en stor dag på Fitjar. Da ble det åpnet to nye flotte løsdriftsfjøs for mjølkeproduksjon.

Det nye fjøset til Randi og Kristoffer Dalen

Arrangementet startet med markvandring i attlegg. Rundt 50 personer var med og hørte Lise fortelle om problematisk spiring i det først tørre -, så kjølige været. Det ser ut til å ha gått bra med de fleste attlegg og at de er på full fart opp nå. Ugrassprøyting i attlegg, med særlig vekt på å ta høymole mens den er liten og har liten rot, ble vektlagt. Markvandringen ble avsluttet med en gjennomgang av sprøytejournal og vi delte ut skjema som kan føres med penn, til de som ville ha det. HER finnes skjema som kan fylles ut på pc.

Deretter var det åpning av fjøset til Marie Hovstad og Lars Ove Rimmereid. Leif Trygve hadde en kort gjennomgang av byggeprosessen og presenterte byggregneskapet. Deretter snakket Charlotte litt generelt om HMS og spesielt om dette med å ha en beredskapsplan, før hun delte ut en beredskapsplakat til det nye fjøset og Leif Trygve overrakte et NLR-krus med blomsteroppsats. FKRA, Tine, Nortura og Fitjar Kommune kom også med hilsninger og gaver. Så kunne alle de de over 80 frammøtte få komme inn og se på fjøset, dyra, mjølkeroboten, skraperoboten og alle de andre tekniske løsningene.

En stund seinere dro alle videre til Randi og Kristoffer Dalen. Her ble det også en seanse med taler og gaveoverrekkelser før fjøset ble erklært åpnet av jordbrukssjef Geir Røssland. Innimellom omvisning og faglige diskusjoner var det råd å kose seg med spekemat fra Nortura, grillmat fra Fatland og juice/yoghurt  fra Tine. Bart var også med. Han har tatt alle bildene.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.