Økologisk kamp mot høymole

19.06.2018 (Oppdatert: 11.12.2018)

Rotlausveka er snart over oss og kampen mot høymole fortsetter. Tradisjonelt er rotlausveka rundt jonsok, men med klimaendringene kan denne perioden variere noe.

Det er i denne perioden høymolerota har minst opplagsnæring fordi næringa går opp i stengelen og blomsterstanden for å sikre blomstring og modning av frø. Når dette skjer krymper rota litt og den er lettere å dra opp. Når jorda i tillegg er litt fuktig, er det enda lettere å dra opp rota. En god kamp mot høymola i gjenleggsåret er utrolig viktig for videre ugraskamp. En som vet dette er Turid Haga Vange fra Vik i Sogn. Hun driver økologisk melkeproduksjon. NLR Vest var så heldig å få arrangere en vellykket markdag hos Turid den 1. juni. Tema var integrert plantevern. Høymolebekjempelse uten kjemiske midler var det som ble mest diskutert.

Les mer om markdagen og hvordan økobonden Turid Haga Vange bekjemper høymole på et økologisk melkebruk.

https://www.nlr.no/nyhetsarkiv/2018/hoeymolebekjempelse/Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.