Hakking av tistler

20.06.2018 (Oppdatert: 11.12.2018) Lise Austrheim

Det finnes flere typer tistler som opptrer som ugras i beiter. Felles for dem, er at de er toårige. Den vanligste er myrtistel.

Første året dannes en bladrosett, andre året setter de blomsterstengel. Rett tidspunkt for sprøyting er mens de er på rosettstadiet. Ute på beitene har nå andre års tistler fått blomster. Det er for seint å sprøyte disse plantene, men for å hindre at de spreier seg med frø, kan man hogge/kappe av stengelen. Det er veldig viktig at dette blir gjort helt nede på stengelen, under siste blad, og at du fjerner alt som er grønt. Får det stå igjen en stubb med blader, reagerer planten nemlig med å skyte opp mange blomsterstengler der det hadde vært en, og problemet med tistel blir enda større. Til jobben med å hogge tistelstengler kan man bruke en potethakke som man sliper til slik bildet viser, eller et redskap som produseres av Fiskars og som kalles Weeder. Avkappa blomsterstengler bør samles sammen og brennes, for blir stenglene slått på et litt seint stadium, kan det utvikles spiredyktige frø fra avkappa stengler.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.