Lokale

Stordrift i Sverige

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Ein gjeng rådgjevarar frå heile landet var på studietur til Skåne i sommar. Her ser vi nokre av dei smake på innhaldet i plansiloen. Det blei skrive ein artikkel i samband med denne turen.

Les mer ›

Beiting – resten av beitesesongen

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Beitevaner til kyrne er ikke medfødt, men kyrne kan læres opp til gode beitevaner. Førstekalvskyr må ha hatt 200 beitedager før de får «godkjent sertifikat» som gode beitedyr.

Les mer ›

Kan ein endre mineralballansen i graset med klorgjødsling?

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Det er muleg å senke kation-anion-ballansen (DCAD) i gras til eit nivå som høver for sinkuperioden, ved hjelp av klorgjødsling. Bruk gjerne eldre eng, og avgrens tilgangen på kalium.

Les mer ›

Forebygging av melkefeber. Grovfôr rikt på klor.

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Syv prosent av norske kyr får melkefeber. Fôring med klorrikt grovfôr i perioden før kalving fører til lågere pH i urin, og kan redusere risikoen for melkefeber.

Les mer ›

Kopar (Cu) - eit livsnødvendig tungmetall

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Kopar er nødvendig for fleire livsprosessar i plantar, dyr og menneske, Einfrøblada plantar er meir utsett for Cu-mangel enn tofrøblada. Kopar er lettast tilgjengeleg i jorda ved pH 5,0 – 6,0.

Les mer ›

Kontroll av drikkenipler kan lønne seg

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Ved gjennomgang av produksjonsopplegget hos Steinar Steine i Norheimsund avdekket iPluss-analysen at det var et misforhold mellom fôrforbruk og produksjonen av storfekjøtt.

Les mer ›

Prosjekt "Koeien en Kansen" (moglegheiter med kyr)

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

I Nederland har mjølkenæringa gjennom prosjektet "Koeien en Kansen" (moglegheiter med kyr) sett fokus på ressursutnytting i mjølkeproduksjonen.

Les mer ›

Appetittlig fôr en forutsetning for appetittfôring

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

God gjæringskvalitet betyr moderat mjølkesyregjæring, ingen smørsyregjæring og et ammoniakk innhold på under 80 g pr kg Nitrogen. Tørrstoffprosenten i surfôr bør være 25 – 35.

Les mer ›

Gjerde og gjerdelov

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

I Askvoll og i Solund vart det 12. og 13. mars 2013 arrangert fagmøte om gjerding og gjerdelov. Det var stort frammøte.

Les mer ›

Positiv bonde i Kjølsdalen

09.06.2016 (Oppdatert: 14.03.2017)

Fagbladet "Bondevennen" har vore på reportasjereise i Nordfjord og besøkt bonden Per Gunnar Gilleshammer i Kjølsdalen.

Les mer ›


Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.