Kva grunnar er det for å byrje med økologisk frukt? Kva er føremon og eventuell ulempe? Optimisme og framtidstru rår grunnen og det er planta mykje nytt etter moderne tettplantingsprinsipp siste åra.
Les mer ›Epleskurv er en sykdom forårsaket av skurvsoppen Venturia inaequalis. Den er et av hovedproblemene i all epledyrking, og det krever innsats for å holde den i sjakk.
Les mer ›Som en del av prosjektet «Lokal kompost som klimatiltak» ble det i høst arrangert en fagdag med tema jord og jordforbedring.
Les mer ›Nærast over natta oppstod ein situasjon vi aldri hadde kunna førestilt oss skje i Noreg: Skular og barnehagar vart stengde.
Les mer ›I denne artikkelen har vi samlet resultatene fra de 193 siste jordprøvene tatt i fruktfelt i Sogn.
Les mer ›Omgrepet regenerativt landbruk vert brukt om tiltak som skal betra jordhelsa og verka positivt på klima.
Les mer ›Prøver tatt fra morellfelt viser at gråskimmelsoppen har høy resistens mot de plantevernmidlene vi bruker til vanlig. Tallene minner om resultatene fra jordbær- og bringebærfelt tatt tidligere år.
Les mer ›Rødfottege har et potensiale som alvorlig skadegjører i flere fruktkulturer i Norge, og den blir observert i både eple, pære og plomme, i tillegg til morell.
Les mer ›Vignola er en liten by vest for Bologna, i et distrikt med sterke landbruks- og mattradisjoner. En gjennomsnittlig morellprodusent her har rundt 20-40 dekar.
Les mer ›Skal ein døme etter presseomtale er fruktdyrking ein ganske populær del av landbruksnæringa. I den grad det kjem kritisk omtale er temaet ofte plantevernmiddel.
Les mer ›Det å ha "fleire bein å stå på", har i alle tider vore kjenneteiknet til robust og berekraftig landbruksverksemd. Andelslandbruk er no i ferd med å gje omgrepet ei meir bokstaveleg tyding.
Les mer ›For å sleppa for mykje manuelt tynningsarbeid i plomme kan ein nytta kjemisk tynning under blomstring.
Les mer ›Kompostbruk i frukthagen er et vanlig tiltak i flere europeiske land, men kan være utfordrende å gjennomføre i mange av de norske fruktdistriktene.
Les mer ›Riktig modningsgrad ved hausting er ein av dei viktigaste faktorane for å sikra lagringsevne og kvalitet på frukta som kjem i butikkane. Men korleis bestemmer ein når haustinga skal byrja?
Les mer ›Den nye plantevernforskrifta som kom i juni 2015 legg stor vekt på å unngå ureining av vatn. Plantevernmiddel har eit generelt avstandskrav på 3 meter dersom ikkje anna er oppgitt på etiketten.
Les mer ›Det vart val ut tilsaman 3 felt med økologisk produksjon i Vestfold, Østfold, Sogn og Fjordane. Det er gjennomført avlingsregistering i sorten (Raud) Aroma. Alderen på felta er 5 til 14 år gamle.
Les mer ›Riktig innstilling og bruk av tåkesprøyter i frukt og bringebær har vore tema på mange markdagar og medlemsbesøk i NLR Vest siste åra.
Les mer ›Her finner du referat og presentasjoner fra kurs i kjøling av bær som ble holdt på Skei 26. mars 2015.
Les mer ›I høst kan det bli nødvendig å bekjempe vånd i enkelte frukt- og bærfelt. Her finner du informasjon om vånd og tiltak som kan ha god effekt.
Les mer ›Etter ein svak fjorårssesong i bringebærfelta pga omfattande vinterskadar har årets sesong gitt omsetningsrekord med flott bærkvalitet.
Les mer ›